Eindhoven
Wenen

Bron: www.dictation.philips.com

Dicteerapparaten en cassetterecorders.

Philips heeft over heel de wereld vestigingen. Een belangrijke vestiging die veel heeft betekend voor Philips staat in Wenen. In 1954 werd daar het eerste dicteerapparaat van het merk Philips ontwikkeld en gefabriceerd. Hiermee was de basis gelegd voor een indrukwekkende serie innovaties en successen.


fun-fact

Een voormalige Carl Zeiss fabriek leidde tot succesVrijwel alle band- en cassetterecorders van Philips zijn geproduceerd in de Oostenrijkse hoofdstad. In 1936 kocht Philips daar de ‘Radio Horny’ fabriek, die vanaf dat moment WIRAG (Wiener Radiowerk AG) ging heten. Dit fabrieksgebouw was oorspronkelijk in 1916 door Carl Zeiss gebouwd om er zijn optische instrumenten te fabriceren. De WIRAG-fabriek produceerde in eerste instantie radiobuizen. Later produceerde ze voor Philips de bandrecorders, cassetterecorders en videorecorders.

Bron: www.dictation.philips.com

De Oostenrijkers waren meesters in het bouwen van degelijke mechanismen en Philips heeft de productie van recorders in deze fabriek lang volgehouden. De vraag nam af en in 1985 is Philips daar gestopt. Tegenwoordig ontwikkelt en fabriceert men daar spraakherkenningssystemen, beamers,
audiosystemen, luidsprekers en identificatiesystemen.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl