Eindhoven
Rio

Bron: www.psvinside.nl

O Goleiro Grande.

Rio en Eindhoven. Na Romario en Ronaldo volgde een volgende Braziliaanse lichting. Een nieuwe kee-per werd gepresenteerd in Eindhoven, Heurelho Gomes uit Brazilië. Het begin van iets bijzonders. Vraag een PSV-supporter geboren in de jaren ’90 naar zijn favoriete PSV’er en de kans is groot dat de naam van Heurelho Gomes valt. Vier jaar lang smulde Eindhoven van de doelman. Zijn aaibaarheid. Zijn sprongen voorafgaand aan iedere wedstrijd. Het lange lijf leek door zijn sprongkracht nog oneindig veel langer. Zijn lange armen, met uitschuifbare handen. Heurelho Gomes had een bereik waar KPN jaloers op kan zijn.


fun-fact

Na Romario nog meer tegenstanders van ‘appelmois'


Al snel volgde zijn maatje, de oersterke verdediger Alex (de Tank) kwam over van Chelsea. In omge-keerde richting was de liefde zo mogelijk nog groter. Wie Gomes op De Herdgang zag rondlopen kon vermoeden dat de Braziliaan figureerde in een Prodent-commercial zonder einde. Reclame voor PSV, Eindhoven en voor Nederland als geheel. Succes was onvermijdelijk, onder trainer Guus Hiddink werd met de Brazilianen viermaal het landskampioenschap behaald.

Bron: www.ED.nl

Een nog grotere indruk maakten Alex en Gomes tijdens de Champions League. Over woensdag 4 mei 2005 praten we als Eindhovenaren liever niet meer. Liever kijken we terug op de bloedstollende penal-tyserie tegen het Engelse Tottenham. We eindigen nog met een positief feitje. In zijn derde seizoen hield Gomes 956 minuten ‘de 0’. Met de Brazilianen in dienst beleefden PSV en Eindhoven gouden tijden.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl