Eindhoven
Monaco

Bron: www.rallydaf.nl

DAF’s onthulling van de geheime Formule-3 raceauto.

Op de afdeling ‘experimenten en ontwikkeling’ werkte DAF in 1963 onder leiding van Wim Hendriks aan een zwaardere automatische versnellingsbak. De door DAF ontwikkelde ‘Variomatic’, wat vanaf het begin al een succes was, wilden ze sterker en krachtiger maken. Om het resultaat te testen had men besloten de variant in te bouwen in de toen zeer populaire F3-racewagens.


fun-fact

Tot grote verbazing rijdt Rob Slotemaker van de elfde naar de zevende plek in het algemeen klassement


DAF heeft die ontwikkeling en testperiodes lang geheim kunnen houden. Maar in 1965 kreeg de pers er lucht van toen de vlamnieuwe ALEXIS-DAF F3-wagen door Rob Slotemaker werd getest op het circuit van Zolder in België. Daar werd ook de eerste race om de punten gereden.

Bron: www.rallydaf.nl

De wereldwijde autopers toonde grote belangstelling voor de auto(vario)matic-aandrijving en het bijzon-dere uiterlijk van de auto. Door de extreme hitte van de motor en het circuit werd besloten de spitse neus van de auto af te zagen voor meer koeloppervlakte. Onder toeziend oog van prins Bernhard, die speciaal naar Monte Carlo was gekomen, boekte DAF Racing Team succes!


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl