Eindhoven
Milaan

Bron: www.architectenweb.nl

Salone del Mobile Milano.

Milaan. De modemetropool van Europa. Maar niet alleen dat. Een beetje fashionista weet: bij een mooie garderobe horen mooie meubels. Niet gek dus dat de stad in het noorden van Italië ook een gigantische designbeurs kent. Jaarlijks reizen honderden designers en studenten vanuit Eindhoven richting de Salone del Mobile te Milano.


fun-fact

De designwereld volgt Eindhoven en Milaan op de voet


Met jaarlijks bijna 350.000 bezoekers is Salone del Mobile nog wat groter dan de Eindhovense Dutch Design Week, waar vorig jaar meer dan 335.000 mensen kwamen kijken. Waar de Dutch Design Week zich richt op de toekomst van design, is de meubelbeurs van Milaan vooral een weergave van huidige trends. Veel Eindhovens talent en gerenommeerde designers zoals Kiki & Joost en Piet Hein Eek zijn al jaren vertegenwoordigd.


Bron: www.reisroutes.be

Dutch Design Week maakt deel uit van de stuurgroep World Design Week Netwerk. Het netwerk bestaat uit meer dan 50 designfestivals van over de hele wereld waaronder Barcelona, Beijing, Helsinki, Tokio, London, Paris Design Week, Istanbul en San Francisco Design Week. Het legt verbindingen tussen de internationale festivals en de partners, zoals academies en bedrijven uit de hele designwereld. Doel is om design wereldwijd beter op de educatieve, economische en culturele agenda te zetten.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl