Eindhoven
Kaapstad

Bron: www.safari-planner.com

Eindhoven, de wijk van Kaapstad.

Tweederde van de inwoners van Eindhoven leeft onder de armoedegrens. De misdaadcijfers zijn ongekend. Nee, dit is niet het Eindhoven van Brainport. Dit Eindhoven ligt ver onder de evenaar. Het gaat om Eindhoven, een wijk in Kaapstad.


fun-fact

Er lopen allerlei programma’s om Eindhoven te helpen. Het vraagt tijd om wat voor elkaar te krijgen


Het Zuid-Afrikaanse Eindhoven is nog piepjong. Een twintigtal jaren geleden lag hier op de toen nog kale Kaapse hoogvlakte een boerderij genaamd ‘Delft’. Kaapstad groeide hard. De boerderij ging tegen de vlakte en in plaats daarvan kwam hier een grote nieuwbouwwijk. Geschat wordt dat er in dat deel tegen de 120.000 mensen wonen. De reden waarom voor Eindhoven is gekozen valt niet meer te achterhalen. Naast Eindhoven liggen er ook plaatsjes met de namen Voorbrug, Rosendal en The Hague.

Bron: www.ED.nl

Net als de andere wijken is Eindhoven een township. Veel van de huizen zijn van recente datum en zijn kwalitatief goed. Bijna alle Eindhovenaren beschikken over water, sanitair en elektriciteit. Helaas is er veel armoede, werkloosheid en drugs zijn een groot probleem. Drugsbendes maken de wijk onveilig. Wel is Eindhoven groeiende, hopelijk wordt de situatie snel beter.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl