Eindhoven
Helsinki

Bron: www.mydesignagenda.com

Geprezen en trotse designsteden.

Eindhoven en Helsinki hebben veel gemeen. Beiden lopen graag voorop in innovatie en design. Eind-hoven heeft de wereldwijd geprezen Design Academy, Helsinki de Design School. Je hebt de Dutch Design Week en de Helsinki Design Week. Twee steden die veel kennis delen. Een gezonde concurren-tiestrijd binnen het design-capital van Europa.


fun-fact

Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent


De Helsinki Design Week is net als onze DDW een designfestival dat wereldwijd mensen samenbrengt. De vakgebieden komen ook veelal overeen: productdesign, innovatie, mode en cityculture. Het festival-programma van Helsinki, dat jaarlijks in september wordt gehouden, bevat meer dan 250 evenementen en telt ongeveer 160.000 bezoekers. Eindhoven doet het wat dat betreft iets beter. Als grootste desig-nevenement van Noord-Europa presenteert het werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan zo’n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over meer dan honderd locaties door de hele stad.

Bron: www.helsinkidesignweek.com

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. Ook de Design Academy doet het goed en wordt geprezen door Internationale media zoals Dezeen, ELLE De-cor en The New York Times als een van ‘s werelds beste designopleidingen. Ook onze Franse directeur Joseph Grima (DAE) vindt dat Eindhoven kan uitgroeien tot dé creatieve hoofdstad van Europa. Eindhoven wil de concurrentiestrijd aangaan met Milaan en Helsinki, dat in 2012 de titel World-Design-Capital heeft gewonnen.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl