Eindhoven
Gent

Bron: www.demorgen.be

International Light Festival Organisation.

Als in één stad in Nederland een lichtkunstfestival meer dan op zijn plaats is, dan geldt dat toch wel voor Eindhoven. GLOW is gegroeid van 45.000 bezoekers tijdens de eerste editie in 2006, naar een recordaantal van ruim 770.000 bezoekers tijdens de 2019-editie. Inmiddels heeft GLOW Eindhoven een stevige positie verworven in de top vijf van ‘best bezochte lichtfestivals ter wereld’. GLOW vindt altijd plaats in november en duurt acht dagen. Hopelijk kunnen we dit jaar weer volop genieten.


fun-fact

Tussen deze steden zien we veel netwerkvorming plaatsvinden


Eindhoven is niet de enige stad die lichtfestivals organiseert. Over heel de wereld zien we deze festivals opstaan. Na het succes van Eindhoven is ook in Gent een fantastisch lichtfestival ontstaan. Tussen deze steden zien we veel netwerkvorming plaatsvinden. Eindhoven en GLOW hebben het voortouw genomen om grootschaliger en internationaler netwerken aan te jagen. Zo is GLOW Eindhoven initiator geweest van International Light Festival Organisation. Deze Internationale belangenorganisatie voor organisatoren van lichtfestivals organiseert bijeenkomsten voor de uitwisseling van inspiratie, netwerk-vorming, samenwerking en artistieke inhoud.

Bron: www.mice-magazine.com

Ben je helemaal gek van GLOW? Ga dan ook eens kijken in Gent! Het vorige Gentse Lichtfestival in 2018 bracht 835.000 mensen op de been. Het vindt plaats in de maand januari of februari en duurt vijf dagen. Beide steden zijn meerdere keren Internationaal bekroond.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl