Eindhoven
Barcelona

Bron: www.ed.nl

De dag dat PSV met 3-0 won.

Het waren mooie tijden voor de PSV-fans. Een selectie met de gebroeders Van de Kerkhof en ‘Skiete Willy’ van der Kuijlen. Met Van Beveren op doel, Kees Rijvers aan het roer. PSV werd als eerste club sinds de oprichting van de Eredivisie ongeslagen landskampioen. Maar het succes reikte verder dan alleen Nationaal.


fun-fact

Hoewel in de finale Bastia wachtte, zag Willy de halve finale tegen Barcelona als dé finaleNa de winst op het Duitse FC Magdeburg in de kwartfinale van de UEFA Cup werd er geloot. FC Barcelona kwam uit de koker, het Barcelona van Neeskens, Johan Cruijff en Rinus Michels. Een zeer pittige tegenstander. Een behoorlijke test en een finale op zich. Op 29 maart 1978 werden de Spanjaarden met Cruijff en Co in het Philips Stadion verwacht. 29.000 supporters konden genieten, Barça werd met 3-0 naar huis gestuurd. Een eigen doelpunt leidde de prachtige voetbalavond in, waarna Lubke en Postuma de avond compleet maakten. De return werd in Barcelona met 3-1 verloren wat genoeg bleek voor een finaleplaats.

Bron: www.ed.nl

Tegenstander: het Franse Bastia. Met ook een opvallende Nederlandse naam, de oud-Ajacied Johnny Rep. De finale werd beslist over 2 wedstrijden, 26 april 1978 was de aftrap van de uitwedstrijd waar PSV prima standhield: nul tegen nul. De beslissende wedstrijd werd gespeeld in Eindhoven. PSV veegde de vloer aan met weer een 3-0 overwinning. Tweemaal Willy van de Kerkhof en Gerrie Deijkers vonden het net. Het feest brak los. Met als iconisch beeld dat Willy van der Kuijlen met de cup in zijn handen, door de supporters het veld werd rondgedragen.


Wonen in Groot Hartje?

www.groothartje.nl